Opinci din piele de vită, realizate pe comandă. Vezi detalii mai jos:

Ideea de a face opinci cred că mi-a venit amintindu-mi de opincile bunicului pe care le ținea în beci când eram eu mică. Cineva din familie le-a luat până la urmă, le-a restaurat și le-a așezat drept suvenir pe perete 😀 Cum tata își amintea ”procesul de creație” pentru că l-a văzut de multe ori pe bunicul făcând opinci, ne-am pus pe lucru și nu ne-am lăsat până nu am perfecționat un tipar pe care l-am folosit în ultimii 2 ani cu mare succes la peste câteva sute de perechi de opinci.

Am observat în acești doi ani de când le confecționez, că multă lume se întoarce spre tradițional și le comandă fie pentru spectacole (unii sunt cântareți sau dansatori), fie pentru evenimente (nunți, botezuri), dar și pentru purtat pe afară, pentru mers duminica la biserică, sau pentru ținut în casă ca suvenir românesc.

Am colaborat până acum cu sute de persoane, si am făcut opinci din piele de vită pentru ansambluri populare, pentru școli de dansuri, pentru interpreți și chiar și în colaborare cu ICON FILM pentru un film 😀 La început știam că este un film despre români, dar ulterior am aflat că este o reinterpetare a unui film cu vampiri și Dracula 🙂 Deci opincile din filmul Nosferatu care va apărea în 2024, cu Willem Dafoe și Bill Skarsgård sunt făcute de mine. Deși eu nu urmăresc genul (filme de groază), probabil că îl voi vedea doar din curiozitatea de a-mi vedea opincile pe ecran și a vedea cum sunt portretizați românii.

Prețurile pentru opinci tradiționale sunt în funcție de mărime (măsura FIXĂ în cm – eu mai adaug 2 cm pentru lărgime, nu mai adaugați și voi) și în funcție de tip – cu talpă sau fără talpă, cusute cu ață cerată sau cusute cu piele. De obicei, cos opincile cu ață cerată de 1 mm grosime, pusă în 2, dar pentru un aspect mai tradițional pot să le cos și cu fâșii de piele, însă prețul crește cu 30 lei față de varianta cu ață, deoarece este mai mult de lucru.

Las link către site unde puteți plasa comanda de opinci din piele de vită. VĂ ROG SĂ VĂ MĂSURAȚI FIX, în cm ca în poza de mai jos. Dacă sunteți mai lați în picior, vă rog să menționați și lățimea la observații, atunci când comandați.

Cum să vă masurați corect:
– asezati o foaie pe podea, langa un perete, puneti talpa pe hartie in asa fel incat calcaiul sa se sprijine usor de perete apoi cu un creion marcati varful degetului mare.
– marcati latimile in exteriorul talpii, acolo unde este talpa mai lata
– masurati cu o rigla lungimea si latimea talpii

Opincile sunt realizate din piele de vită în culoare negru sau maro (tonurile de maro pot varia în funcție de stocul de piele al furnizorului).
Pentru opincile pe care le veți purta doar în interior sau pe scenă puteți achiziționa varianta simplă, adică făcute doar din piele. Dacă însă doriți să le purtați pe afară, vă recomand varianta cu talpă de cauciuc aplicată (talpa este plată, tăiată din placă de cauciuc de 3-4 mm, lipită și cusută).

Comenzile pentru opinci tradiționale se vor efectua din timp, cu minim 7 zile lucrătoare în avans. Pot prelua și comenzi mai urgente dar este necesar să mă sunați la 0747858655.
Opincile nu sunt pe stoc, ele se lucrează la comandă.

Pentru opinci cu talpă dați comanda aici https://www.merceriaielena.ro/magazin/opinci-cu-talpa/

Pentru opinci fără talpă dați comanda aici https://www.merceriaielena.ro/magazin/opinci-simple/

Specificați cu da sau nu, dacă le vreți cusute cu piele și prețul se va actualiza automat. Puteți plăti ramburs la curier, prin transfer sau cu cardul

Toate opincile din fotografiile de mai jos sunt realizate de mine. Aici sunt doar câteva, dar pe pagina produsului sunt mult mai multe, și de asemenea pe pagina de facebook unde le promovez cel mai mult, pe care o găsiți aici https://www.facebook.com/opincileilenii

41 de perechi de opinci cu talpa pe care le-am făcut pentru o școală din județul Vaslui, achiziționate prin fonduri educaționale

acestea au fost făcute pentru ansamblul Parângul din Petroșani/Hunedoara.

pentru o frumoasă nuntă

La Biserica Miron Patriarhul din Bucuresti a avut loc o ceremonie in care s-au comemorat victimele masacrului de la Fantana Alba din 1 aprilie 1941. Au fost depuse, la Crucea eroilor din curtea bisericii, 2 perechi de opinci (una de adulti si una de copii) in memoria victimelor.

Ma bucur ca mi s-a oferit onoarea de a lua parte la acest frumos gest de aducere-aminte, prin faptul ca am fost aleasa sa confectionez chiar eu aceste opinci. Va multumesc!

Masacrul de la Fântâna Albă a avut loc la 1 aprilie 1941, în Bucovina de Nord unde între 2000 și 4000 de români au fost uciși de către trupele sovietice când încercau să treacă granița din URSS în România. Gasiti foarte multe informatii despre acest subiect inclusiv pe wikipedia.

Data de 1 aprilie este din 2011 „Zi națională de cinstire a memoriei românilor – victime ale masacrelor de la Fântâna Albă și alte zone, ale deportărilor, ale foametei și ale altor forme de represiune organizate de regimul totalitar sovietic în Ținutul Herța, nordul Bucovinei și întreaga Basarabie„

Postează un comentariu

Livrare gratuită la comenzile peste 400 lei.

X