Shop

31. Mătase italiană, 10 gr, St Nero

0 recenzii Vândute 81

17.0 lei

Disponibilitate128 în stoc

Matase italiana, se vinde doar depanata deoarece din fabrica vine in conuri de 600-700 gr.

Firul este unul singur, cam de grosimea unui singur fir de mouline Favil (unul din cele 6 fire din care este compus moulineul Favil). La cusut trebuie pus în 3, 4 sau mai multe în funcție de pânză și de tipul de cusatura folosit (la incret s-ar putea sa arate mai bine în 4 sau 5 fire).

Am cusut, am spălat, totul bine și frumos: culoarea nu curge, firul nu se scamoseaza, deși am frecat un pic pânza tocmai ca să testez firul la extrem 😁

Recomandarile producătorului pentru întreținerea firului:

  • Se spala DOAR cu detergent PENTRU matase adică de ex Perwool for wool, silk and delicates (cum am folosit noi. E bun si nici nu e scump). Deoarece firul de matase este o proteina, trebuie spălat cu detergent special, altfel firul si culoarea se pot comporta neprevazut dacă sunt spălate cu detergenți agresivi. Nu recomand sa spălați cu șampon sau gel de dus sau săpun de mâini. Poate dvs vi se pare un detergent blând, dar nu se știe cum este de fapt și afectati mai apoi firele. Toți producătorii de lână sau mătase recomanda doar detergenf pt rufe delicate.
  • Se spala în apa călduță spre rece.
  • Se spala bland, la mana, nu se freacă, nu se stoarce agresiv.
  • Se usucă pe dos.
  • Se calcă pe dos la temperatura specifica matasei. Sau cu o pânză alba pe deasupra.

Pentru ca ne dorim sa vedeți cu ochii voștri mătasea, sa o probați etc am creat și un mostrar cu câte 3 m din cele 42 nuanțe de pe stoc (inclus matasea ritorto, aceea mai groasa) și costa 37 lei (mai mult pentru manopera, timpul de lucru si materia prima folosita – respectiv cartonasele pt mostrar).

Recenzii clienți
0
0 recenzii
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Recenzii

Nu sunt recenzii momentan.

Scrie o recenzie

Adaugă o recenzie acum pentru “31. Mătase italiană, 10 gr, St Nero”

X